9.2.2007

Halki avaruuden purjehditaan

Komentajakapteeni L. Snellmanin luotsaama avaruusalus Deconstructor 1 (ent. Cohesion 1) matkaa keskellä avaruuden mittaamattomien syvyyksien. Komentajakapteeni on kutsunut matkustajat kuulemaan puhetta.

- Toverit matkustajat! Aluksemme, tämä oma lintukotomme, on eristetty ilmalukoin ja paksuin titaaniseinin ulkona levittäytyvästä laajasta avaruudesta. Meillä täällä on lämpöä ja virvoittavaa ilmaa, tuolla ulkona 270 astetta miinuksen puolella ja tyhjiö. Ehdotan, että avaamme ilmalukon ja jaamme siitä paljosta, mitä meillä on, koko rajattomalle kaikkeudelle.

- Mutta komentajakapteeni Snellman, täällä olevan hengitettävän ilman määrä riittää 101,3 kilopascalin paineen ylläpitämiseen juuri siinä kuutiometrimäärässä, jonka aluksemme sisältää. Ulkopuolella vallitsee tyhjiö, ja siellä on ääretön määrä kuutiometrejä. Jos avaamme luukun, ilma karkaa ulos ja pyrkii levittäytymään tasaisesti kautta niiden äärettömien kuutiometrien. Vaikkei ilma sinänsä katoa mihinkään, sen tiheys muuttuu niin pieneksi, että lopputuloksena sekä ulkona että täällä sisällä vallitsee tyhjiö. Me kuolemme.

- Toveri Nazze! Tuo on Vanha-Ajattelua. Päivitetyn, Tiedostavan Suhteellisuusteorian mukaisesti ilman tiheys säilyy ennallaan vaikka se laajenisi rajattomalle alueelle eikä sen määrä lisääntyisi.

- Tuo on silkkaa pölväsmiä. Minäpä näytän teille kynää ja paperia käyttäen, miksi väitteenne on loogisesti mahdoton...

- Toveri Nazze, logiikka on Vanha-Ajattelua, eikä sille ole sijaa nykyaikaisessa avaruusalusyhteisössä! Ja jos nyt jostakin syystä ilmat karkaavatkin tyhjiöön, me voimme hengittää korvaavana aineena moraalia. Aluksessa vallitseva moraalipaine nimittäin nousee, kun avaamme luukun. Onko toveri Nazze tullut ajatelleeksi, että hengittämämme ilma koostuu typestä, hapesta, argonista, hiilidioksidista, neonista, heliumista, metaanista, kryptonista ja vedystä. Mistäköhän nämä ainekset ovat peräisin? Ne on saatu tähtienvälisistä kaasupilvistä ja räjähtäneiden tähtien hajoamistuotteista. Me olemme siis hengittäneet velaksi! On moraalista antaa avaruudelle hieman takaisin siitä, minkä me olemme siltä vieneet.

- Mutta me kuolemme!

- Minä avaan nyt sen ilmalukon.

KLONK!

SLUIP!

GGHHHH..

* * *

Tänään on hyvä päivä. Sain juuri vuoden pituisen tutkimusrahoituksen. En kylläkään kerro, mistä, koska muuten joku ottaa rahoittajaan yhteyttä ja raportoi :) Yritän pykätä yhden kirjan ja muutaman artikkelin. Tämä kaikki tietysti vain siinä tapauksessa, ettei minua valita eduskuntaan.


Takaisin