30.10.2008

Suvaitsevaisten puheita

Myötämieliseen lukijakuntaani (kömpelö ilmaus mutta en nyt viitsi "faneistakaan" puhua) kuuluu monenlaisia ihmisiä. Miehiä ja naisia, nuoria ja vanhoja, samaan ja vastakkaiseen sukupuoleen mieltyneitä, vaaleita ja tummia, kantasuomalaisia ja maahanmuuttajia, erilaisiin korkeampiin voimiin uskovia sekä niitä, jotka eivät sellaisiin usko.

Palautteenlähettäjien diversiteetti on minulle tärkeä asia, koska se osoittaa, että asiani on ainakin mahdollista ymmärtää oikein. Pidän kaikista kunnollisista ihmisistä, ja ihminen voi olla kunnollinen hyvin monista eri lähtökohdista. Varsinkaan mikään syntymässä saatu ominaisuus ei ole este kunnollisuudelle. Monikulttuurisuus ja huono maahanmuuttopolitiikka taas ovat huonoja asioita kaikkien kunnollisten ihmisten, ei vain valkoisten heteromiesten, kannalta.

Vaikka lukijoita on joka lähtöön, tietynlaiset myötämieliset lukijat ovat toki tilastollisesti tavallisempia kuin jonkun muun laiset. Nuoret naiset ovat selkeästi ongelmallinen kohderyhmä. Palautteen pohjalta voidaan tietysti tehdä vain summittaisia arvioita siitä, kuinka suuren osuuden he muodostavat myötämielisestä yleisöstä (koska kaikki eivät lähetä palautetta), mutta melkein kaikki kielteinen (ja omituinen) palaute tulee nuorilta (hyvin usein akateemisilta) naisilta.

Tämä saattaa olla näköharha, joka selittyy sillä, että kirjoituksiini kielteisesti suhtautuvat miehet mesoavat mieluummin omilla foorumeillaan, kun taas naisilla on voimakkaampi tarve vuodattaa paha olonsa sähköpostilaatikkooni. Mahdollisesti kyseessä on jokin hoivavietin alalaji, joka panee naiset uskomaan, että palaute saa minut näkemään erehdykseni ja pahuuteni. Näin ei pääsääntöisesti käy, koska kielteinen palaute, kuten sanottua, on melkein poikkeuksetta niin omituista. Se alkaa usein lähes asiallisena, joskin rönsyilevänä ja kaoottisena sekä harvoin liittyen mihinkään, mitä olen varsinaisesti kirjoittanut, mutta päätyy kirjeenvaihdon edetessä varsin primitiivisiin sfääreihin. Viittaukset lapsiini ja kokemiini "traumoihin" ovat enemmän sääntö kuin poikkeus.

Minun on myönnettävä, että olen pikkuisen ilkeä ja vastailen omituiseenkin palautteeseen, koska inhimillisen alennustilan etenemisessä on absurdistis-humoristisia arvoja.

Kohtuuden nimissä on sanottava, etteivät väärien mielipiteiden laukaisemat henkiset taantumat ole nuorten naisten yksinoikeutta. Samalla tavoin käyttäytyvät usein yliopistojen ikääntyneet kommunistiprofessorit, jotka eräissä suhteissa muistuttavat nuoria vihaisia naisia. Hyvänä esimerkkinä voidaan mainita Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori J.P. Roos.

Roos meinaa hajota getutukseen, koska hän ei päässyt SKDL:n Vasemmistoliiton listalta kaupunginvaltuustoon, vaikka minä pääsin. Roosin artikkeli Niin siinä sitten kävi kommenttiosastoineen on koulukirjamainen (ellei peräti poeettinen) tutkielma siitä, miten sinänsä älykäs ihminen askel askeleelta redusoituu sihiseväksi, sätkytteleväksi ja joka suuntaan sylkeväksi plasmamöykyksi.

Mutta palataan naisiin. Marika on lähettänyt minulle viime päivinä paljon sähköpostia. Kopioin keskustelun tähän, koska Marikan palaute ja tapa keskustella on varsin edustava. Saan tällaista postia kohtuullisen usein:

M: Heippa, Kävin tsekkailemassa sivujasi ja blogiasi, ja hieman ihmettelen sinun tapaasi ajatella asioita.
Ihmettelen niitä, koska olet kuitenkin aikuinen mies ja sinulla on jopa perhettäkin.
Miksi ihmeessä liität jokaiseen ongelmaan, mitä näet, huomautuksia siitä mistä joku henkilö on kotoisin tai muita oletuksia, joista sinä et ole edes voinut antaa näyttöä, että ne perustuvat faktoihin.
Ehkä syyt ovat asioissa, joita olet elämäsi aikana kokenut, pelko tai huono itseluottamus.

Me olemme kuitenkin kaikki loppujenlopuksi vain ihmisiä. Asiat muuttuu tässä maailmassa, ja varmasti muuttuvat aina vain huonompaan suuntaan jos politiikotkin näyttävät negatiivista esimerkkiä nuorille ja tietysti myös muillekkin kansalaisille.
Itse en haluaisi elää perheessä, jossa isä kirjoittelee sellaisia asioita mitä sinä olet kirjoittanut blogeissasi.
Tässä elämässä kaikista parhaiten pärjäävät ne, jotka osaavat sopeutua eri tilanteisiin. Negatiivisuudesta ei synny muuta kuin turhaa taakkaa itselle ja muille ympärilläsi.

Kirjoitustesi perusteella et suinkaan halua rakentaa mitään, ainoastaan tuhota.
Toivon, ettei minusta tule koskaan vanhana yhtä katkeraa ja muita kritisoivaa aikuista kuin sinusta, koska en todennäköisesti pitäisi itsestäni sellaisena yhtään.

Varmasti tarkoitusperäsi ovat ihan vilpittömästi hyvät, mutta mieti, mitä niillä yrität saavuttaa, ja onnistuuko yrityksesi saavuttaa kirjoituksillasi/työlläsi jotain. Ja mitä se on. Koska itse en kyllä saa niistä muuta kuin pahan olon sinua ja läheisiäsi ajatellessa. Toivon mukaan oppisit vielä jossain vaiheessa elämääsi sopeutumaan tässä yhteiskunnassa omana itsenäsi ilman tarvetta huomautella kenenkään syntyperistä mitään. Jos todella haluat auttaa syntyperäisiä suomalaisia työlläsi ja kirjoituksilla, se voisi ehkä onnistua paremmin keskittämällä huomiosi niihin, joita oikeasti haluat auttaa. Alat rakentaa niille parempia oloja, joita haluat auttaa, ja sivuutat sellaiset asiat, jotka sinä et halua auttaa. Yksinkertaista. Turha kriittisyys, rasistiset huomautukset ja kaikki ainainen valittaminen vie aivan liikaa energiaa ja sulla menee hyvä elämä hukkaan.
J: Hei,

Ehkä sinun tosiaan kannattaisi lukea niitä kirjoituksiani.

t. Jussi
M: Niinhän minä luinkin.
Ja siksi ihmettelinkin outoja huomautuksiasi.
:D
J: Hei,

Ehkä sinun siinä tapauksessa kannattaa lukemisen ohella pyrkiä ymmärtämään, mitä niissä sanotaan. En oikein tiedä, millä tavalla esittämäsi kritiikki liittyy mihinkään, mitä olen sanonut.

Rautalanka- ja pähkinänkuorimalli: En vastusta maahanmuuttoa enkä maahanmuuttajia, vaan sellaista maahanmuuttoa, josta on taloudellista, yhteiskunnallista tai muuta haittaa Suomelle ja suomalaisille. Koska omassa valtiofilosofiassani Suomen valtio on osakkaidensa edunvalvontakoneisto, sillä ei mielestäni ole oikeutta harrastaa osakkaidensa etujen vastaista politiikkaa millään sektorilla.

t. Jussi
M: :) Se on aika sama mitä kirjoitat minulle kun olet jo ehtinyt kirjoittaa sellaista materiaalia, josta nyt tyhmempikin näkee miten mielesi toimii.
Mutta toki jos haluat elää elämääsi jatkuvan pelon varjossa, niin eihän se minua tietenkään haittaa.

Se, että edes joudut puolustautumaan sanoilla; en vastusta sitä ja tätä kertoo myös siitä, ettet ehkä itsekkään oikein ymmärrä mitä kirjoitat.
selaileppa itse joku päivä kirjoituksiasi blogissa, ja mieti haluatko oikeasti, että myös lapsesi jonakin päivänä lukevat moista.
J: Huomaan kyllä, milloin rautalangasta vääntäminen on turhaa. Toivotan kuitenkin hyvää jatkoa ja avarampaa mieltä.

t. Jussi
M: Kyllä se on turhaa kun et ymmärrä itsekkään oman pääsi toimintaa.
Mutta toivottavasti pääset murrosiästäsi kuitenkin ajan myötä yli. Jos jollekkin avaraa mieltä voisi suositella, niin se on hyvinkin sinä.
Ja hyvinkin tuo lauseesi toivotan avaraa mieltä, kertoo siitä, että ehkä itse haluaisit omistaa avaramman mielen.

Et vain pysty siihen. :)
J: Opettele, Marika, kirjoittamaan: "Itsekään" ja "jollekin" kirjoitetaan yhdellä k:lla.

Toivotan edelleen parempia vointeja ja viisastumista iän myötä.

t. Jussi
M: Niin, totta kun et keksi parempaa selitystä, niin pitää toistaa asioita, joita kirjoitin sinulle juuri.

Jos mulla on kirjoitusvirheitä kaksi, on hyvin vakavaa kyllä, ja vielä aikuismaisempaa huomauttaa niistä. :DD
Plus hyökkäävä asenteesi on olemassa ainoastaan siksi, että et uskalla itse myöntää olevasi väärässä.

Mun puolesta voit kirjoittaa ihan mitä sylki suuhun tuo, ainakin vakuutuin näillä sananvaihdoilla tyhmyydestäsi.
Plus mä ihan hyvin sanoa, että Perussuomalaiset on surkea puolue, koska Tony Halme kuului taannoin siihen.
Ja mä voin myös sanoa, että Suomalaisissa on tosi vastuunsatuntevaa porukkaa ihan samalla tavalla tavalla kuin ulkomaalaisissa, jotka asuvat Suomessa, katso vaikka Matti Nykästä; juoppo ja naistenhakkaaja, suomalainen. Tony Halme; juoppo, suomalainen. Irwin Goodman, juoppo suomalainen. Monen suomalaisen naapuri, juoppo, suomalainen. Pedofiilit ostarilla, juoppoja, suomalaisia. Kouluampujat, suomalaisia. jne. Mikset niitä mainitse blogeissasi.
Puhumattakaan suomalaisesta tavasta vain vaieta, jos naapurissa tapahtuu jotain sellaisia asioita, joihin puuttumalla ehkä voisi ehkäistä ikävät seuraukset, suomalainen tapa. Naisia raiskataan Kaisaniemenpuistossa, suomalaiset vaikenevat. Kukapa suomalaisista naisista välittää, puhumattakaan ulkomaalaisestakaan. Suomalainen tapa.
Ja mitä perhesuhteisiin tulee; useimmiten perheissä välitetään töistä enemmän kuin omista perheenjäsenistä. Suomalainen tapa vain. Ja vanhat isät ja äidit voi unohtaa kun he täyttävät sen 60 v. suomalainen tapa. Muitten asioista on mukava puhua selän takana, mutta henkilön edessä hiljaa vaietaan, suomalainen. Naapureita ei tunneta, suomalainen. Kaikkea uutta ja erilaista tulee hylkiä ja pelätä, perussuomalainen... Mitään uutta ei uskalleta kokeilla, koska se saattaa jopa olla jotenkin hyödyllistä omalle maalle.

Tietysti hyviä puolia on hyvin paljon, ja ehkä jopa enemmän kuin huonoja, mutta niin on monessa muussakin eri maassa ja eri uskontojen edustajassa, eikä niitä uskontoja, maita sun muita leimaavia piirteitä tarvitse edes mainita. Jos keskittyy sitä vastoin yhteisiin piirteisiin ihmisten välillä... Tulee jo ihan eri tarina.
J: Älä nyt, tyttö hyvä, kiihdytä itseäsi.

t. Jussi
M: Toivosit että kiihdyttäisin.
:)
M: Sitä paitsi sinähän se olet siellä kiihdyttämässä itse itseäsi. Blogeistasi päätellen.
Mikä sun ongelmasi on? Kysy sitä itseltäsi.
J: Kylläpäs sitä vuodatusta nyt tulee.

t. Jussi
M: Niin tuleekin sulta :)
Mee takas itkee päiväkirjalles, homo.
Ei susta oo näköjään mihinkään selittämiseen kun et tajuu ite omia ajatuksiasi.
Jos sä päätät haukkua joitakin ihmisiä, niin yritä ens kerralla edes perustaa väitteesi faktoihin siellä sun päiväkirjassasi.
Ehkä olisit vähän uskottavampi. No, kaikki ei sopudu tähän yhteiskuntaan, niin eri sopeudu sitten.
En tajua miten voit pääset edes aamulla sängystä ylös.
J: Onko sinulla jotain homoja vastaan? Marika parka, eivät homot ole vaarallisia.

t. Jussi
M: Helvettiäkö se sulle kuuluu vaikka olisikin.
Sitä paitsi ihmettelen todella, että sulla on aikaa istuu koneella.
Mulla ainakin muuta tekemistäkin. Muuten olis ihan kirjotella, mut tiedän kyl minkä näköinen olet, ja se ei erityisesti ainakaan motivoi yhtään enempää.

Iteasiassa mä jopa luulin, että olisit hieman järkevämpi, ja ehkä saisin edes jotain hyviä selityksiä, mutta olinkin vielä enemmän väärässä kuin alunperin.

Kyl kannatti äänestää sut sinne
:)

Moi.
J: Hei, Marika

"Helvettiäkö se sulle kuuluu vaikka olisikin."

No mitäs se sitten *sinulle* kuuluu, jos minä inhoan jotain muuta? Onko ainoastaan homojen inhoaminen sallittua?

"Sitä paitsi ihmettelen todella, että sulla on aikaa istuu koneella."

Onhan minulla, kun työskentelen sen ääressä.

"Muuten olis ihan kirjotella, mut tiedän kyl minkä näköinen olet, ja se ei erityisesti ainakaan motivoi yhtään enempää."

Inhoatko homojen lisäksi myös rumia ihmisiä?

"Iteasiassa mä jopa luulin, että olisit hieman järkevämpi, ja ehkä saisin edes jotain hyviä selityksiä,"

No itse asiassa yritin tuossa alempana selittää, mutta sinä kielsit selittämisen ja sanoit näin:

"Se on aika sama mitä kirjoitat minulle kun olet jo ehtinyt kirjoittaa sellaista materiaalia, josta nyt tyhmempikin näkee miten mielesi toimii."

Tämä on suurta viihdettä. Teen tästä kirjeenvaihdosta koosteen sivuilleni.

Jussi
M: Kiitti.
:)

Herneet nenään vaan ja päiväkirjalle kertoo.
Sulla on tosi kova työ kyllä.
:DD

Kirjoita samalla, että veronmaksajat sponssaa sun kirjoituksesi.

Samalla kun tapahtuu perhemurhia, niin sua kiinnostaa "kostaa", koska et pärjää mulle näin kahden kesken.
J: En missään nimessä.

t. Jussi
M: No, mitä sä seuraavaksi toivoisit mun sanovan.
Että mä vihaan homoja, vaikka. Sä varmaan tykkäisit siitä.
Ja lukijat myös.
J: Itse asiassa en ole missään vaiheessa toivonut sinun sanovan mitään.

t. Jussi

Jahas, tuskin sain tämän kirjoitettua, kun minua jo lähestyi suvaitsevainen mies, Sami Klemola (sami.klemola@pp1.inet.fi):

Olet aivan seinähullu kusipää. Onneksi nyt koko Suomi tietää sen.

KUOLE.

Takaisin