19.4.2006

Taidepläjäys arkistojen hämärästä

Hyvä yleisö.

Olen edelleen lomalla kommentaattorin hommista, koska vesirokko, nuha ja silmätulehdus ovat muuttaneet kotimme kihiseväksi leprasiirtolaksi, ja koska minulla on kiireitä väitöskirjani jakelun kanssa.

En ole kovin suuri taiteilijaluonne, mikä tarkoittaa, että minulla ei ole luovaa mielikuvitusta. Näin ei kuitenkaan ole aina ollut. Nuorena miehenä soitin kitaraa ja "lauloin" spedemetalliyhtyeessä. Löysin joitakin aikoja sitten vuonna 1995 pakatusta muuttolaatikosta vanhoja demonauhoja, joita olen mehuissani kuunnellut. Niillä ei luultavasti ole taiteellista arvoa, mutta nostalgista sellaista kyllä.

Bändimme oli olemassa n. vuosina 1989-1994 ja tunnettiin (lähinnä Hämeen alueella) nimellä Blashemia. Kaikilla oli tuohon aikaan hevibändi, eikä omaperäisyyttä pidetty erityisenä hyveenä sen enempää musiikin kuin nomenklatuurankaan alueella. Bändin nimeksi piti oikeastaan tulla Blasphemia. Rumpalimme Honkasen Janne suunnitteli meille logon (logot olivat tärkeitä), mutta unohti p-kirjaimen. Logo oli kuitenkin sen verran äreä, ettei siitä pienen mokan takia raaskittu luopua.

Kävimme väsäämässä demoja Lempäälän kunnan nuorisotoimen rahoilla, lähettelimme niitä haukuttaviksi Soundiin ja Rumbaan sekä ignoroitaviksi levy-yhtiöihin, ja kävimme joskus keikallakin.

Laitan tähän iloksenne muutaman biisin mp3-fileinä. Julkaisu on perusteltua siinäkin mielessä, että nykyisistä tutuistani yksikään ei liene koskaan kuullut musiikillista tuotantoani. Äänenlaatu ei ole paras mahdollinen. C-kasetit ovat kärsineet jonkin verran 10-15 vuoden säilytyksestä huonoissa oloissa, ja siirto tietokoneelle on suoritettu primitiivisintä keinoa käyttäen, letkulla kuulokeulostulosta mikrofonisisäänmenoon. Säästän teidät asiaankuuluvilta vuodatuksilta siitä, miten huonoja biisit ovat. Pystytte kyllä itsekin toteamaan asian. Hyvää huhtikuun jatkoa! Trash insane or die in pain!

Blashemian valikoituja:

  • Back to Astrakhan, 1994 (4m41s, 4,3MB)
  • Mother, 1994 (3m43s, 3,5MB)
  • Under an apple tree, 1993 (2m59s, 2,8MB)
  • My second coming, 1991 (4m28s, 4,2MB)
  • Sävellykset ja sanoitukset © Jussi Halla-aho. Esiintyjät: Jussi Halla-aho (kitara&laulu), Ari Oksanen (kitara), Anssi Lehtonen (basso), Janne Honkanen (rummut), Rosa Lehtonen (taustat).


    Takaisin